Přidat na Seznam.cz



Vznikne bydlení Porta Hradec. Nová etapa pro centrum Kuklen

15. dubna 2024 17:34. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, PROJEKTY

Nový bytový projekt Porta Hradec na Anenském náměstí v Kuklenách / Vizualizace: Foreigners Reality

HRADEC KRÁLOVÉ – Na Anenském náměstí v Kuklenách začne vznikat nový a architektonicky pohledný bytový projekt. Bytové domy budou stát v místech, na kterých dnes stojí oprýskané nízké domky. A jelikož se jedná o budoucí centrum Kuklen, vznikne zde reprezentativní zástavba. „Architektonicky čistý a nadčasový styl s vážným odkazem na významné hradecké architekty,“ uvádí projekt.


Porta Hradec bude mít až čtyři etapy s více než 170 bytovými jednotkami. První etapa o 30 bytech by se měla začít realizovat již v letech 2024 až 2025.


„V srdci dynamického rozvojového centra Kukleny se tyčí první etapa projektu Porta Hradec. Na těchto pozemcích vyrůstají bytové domy, které zapadají do kouzelného nově vznikajícího náměstí. Tento projekt je mnohem více než pouhá stavba, je to vyjádření naší vize, pracovitosti a úsilí. Architektonicky čistý a nadčasový styl nese v sobě vážný odkaz na významné hradecké architekty, kteří zanechali svou stopu v tomto městě. Každý kámen, každý roh, každá linie je výsledkem pečlivého promýšlení. První etapa Porta Hradec je místem, kde se design a funkčnost spojují, kde každý detail má své místo,“ píše se v informacích k novému rezidenčnímu projektu Porta Hradec.


Za architektonickou stránkou projektu stojí hradečtí Žárovka architekti a také Med Pavlík architekti z pardubického studia.


Další etapy se budou realizovat postupně v dalších letech až do roku 2029 a vznikne v nich ještě zhruba 142 bytů. Stavbu připravují Foreigners Reality & Development a MIG.


Na úvodní vizualizaci je znázorněno Anenské náměstí nově jako kruhový objezd a dvě nárožní budovy bytových domů o šesti podlažích, které v této rozvíjející se lokalitě nebudou poslední. A nové bytové domy jsou pro růst Hradce a třeba i k metě 100 tisíc obyvatel klíčové.


V území, kde ústí Pardubická ulice od železniční trati v Kuklenách, tedy v místech, kde bude Porta Hradec stát, stojí momentálně nevzhledné domky, které připomínají spíše vesnici. Porta bude na jedné straně navazovat na lokalitu bývalé koželužny, která nyní prochází začátkem velké přestavby. Lokalita tak dostane nový „drajv“, bude vypadat atraktivně a v městském stylu.



    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 206

    3 014

    2 582

    302


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí