Přidat na Seznam.cz



Majáles: Překvapilo extrémní počasí i omluva za šílené kolony

22. dubna 2024 20:22. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Majálesové alegorické vozidlo UHK / Foto: UHK

HRADEC KRÁLOVÉ – Hradecký Majáles a holínky s pláštěnkou, to byl základ. Řada návštěvníků ze všech zážitků bude žít minimálně do dalšího Majálesu v roce 2025. Nekonečné kolony na jedné straně, extrémní počasí na druhé straně, které i v novém areálu vytvořilo bahno, které dalo vzniknout novému pojmenování Bahňáles. A také obrovská show zpěváků, zpěvaček a kapel!


„Neumíme dostatečně vyjádřit obdiv všem účastníkům Hradeckého Majálesu, kteří s námi čelili jednoznačně nejextrémnějšímu počasí, co kdy jaký Majáles zažil, a přesto dorazili a vytvořili v daných podmínkách neuvěřitelnou atmosféru. Stejné poděkování patří všem pracujícím, kteří to návštěvníkům v takto náročných podmínkách připravili a ustáli to pro ně,“ uvedl ve vyjádření Hradecký Majáles.


Na Majáles v Hradci většinou bývávalo skoro vždy hezky, letos však panovalo teplé počasí týden před Majálesem, potom ale přišla studená sprcha. I v komentářích se objevilo několik zpráv, že si někteří návštěvníci návštěvu festivalu na poslední chvíli vzhledem k rozmarům počasí a nekonečným kolonám rozmysleli. Mizerné počasí bezpochyby ovlivnilo i tržby stánků s pitím a jídlem.


„Po bitvě je každý generál a i my vidíme chyby, díky kterým by např. doprava k areálu mohla být o něco lepší – bohužel právě díky nepřízni počasí se rozhodlo vyrazit na Majáles autem násobně více lidí, než na co je silniční infrastruktura připravená – a my máme pro příští rok velká ponaučení, jak to zvládnout i v takovém hegeši. Někteří interpreti čelili v tomto počasí trablům s technikou (SIMA, Refew), Gleb nám uvázl v té šílené koloně – omlouváme se jim i fanouškům, dělali jsme maximum možného pro zachování chodu festivalu a drtivé většiny shows,“ dodávají organizátoři.


A kolony ty byly obrovské. Někteří mířili na festival přes Věkoše, kde ale byla cesta uzavřena, takže se pak museli vracet do Předměřic a tím se cesta pro ně ještě tak prodloužila. Proto je to i poučení na organizaci nadcházejících koncertů jiného pořadatele pro zpěváka Eda Sheerana, který během dvou červencových dnů přitáhne do Parku 360 desetitisíce návštěvníků.


Podle Majálesu by takové počasí, které v ten den a dny předtím panovalo, ukončilo festival zhruba tak ve dvě hodiny odpoledne. „Ještě jednou – přijměte náš obdiv, zvládli jste nejšílenější podmínky, co nám kdy příroda připravila,“ dodává festival.


„Trochu nám omrzly nosy, nějaký vločky, uragán, bláto, ale my tam šli s tím, že to bude nejvíc. A bylo! Co jsme společně ovlivnit mohli, vnímám že bylo prostě top top top. Tak ať brzy odmrznete Hradec,“ sdílel Mirai Navrátil.


Kvůli špatnému počasí se už den předtím musela poprvé zrušit i oblíbená akce Hradec na bruslích.


A jaká taky panovala na Majálesu téměř letní atmosféra, poreferoval živě z areálu moderátor Vítek Martinec.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 222

    3 014

    2 586

    304


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí