Přidat na Seznam.cz



Z Milety se stává měsíční krajina. Budují se podchody i pláň

30. června 2024 23:22. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, DOPRAVA

Aktuální stav na křižovatce Mileta / Foto: ŘSD Královéhradecký kraj

HRADEC KRÁLOVÉ – Nejrozsáhlejší stavba posledních let v Hradci má za sebou už přes dva měsíce a před sebou další dva roky. Práce na křižovatce Mileta a v jejím okolí v žádném případě nepolevují. Lze si to zkontrolovat i na on-line kameře na YouTube, která se opravdu povedla. Hezky je vidět nejen na Miletu, ale i na nedaleký rostoucí kampus u fakultní nemocnice.


Staveniště už dosáhlo takových rozměrů, že začíná připomínat měsíční krajinu plnou stavebních strojů. A stavbaři se na stavbě nezastavují zdá se ani o svátcích, například při květnových svátcích se zde pracovalo také.


Z hlediska postupu prací uvedlo ŘSD Královéhradeckého kraje, že zde aktuálně probíhají zemní práce pro retenční nádrže či dovrtávání posledních pilot k budoucím podchodům. Dále pokračují práce na kanalizaci, vodovodu a také práce na plynovodech. Před výjezdovou stanicí záchranné služby probíhá příprava pláně.


První etapa stavby bude probíhat do 30. 4. 2025. Celkem jsou v plánu tři etapy až do konce roku 2026. Na plakátu poblíž stavby je nicméně uvedeno dokončení prací o letních prázdninách 2026. Některé stavby v rámci přestavby Milety budou dokončeny dříve, jiné se teprve rozeběhnou v dalších etapách.



Například dlouho očekávané napojení Benešovy třídy bude provedeno už v první etapě, avšak bude muset být po celou dobu přestavby Milety uzavřeno. Ve druhé etapě se podél Zborovské ulice bude totiž provádět horkovod a ve třetí etapě se bude provádět zase zbývající přilehlá polovina Zborovské ulice.


Probíhá také realizace Hradecké ulice, která bude nakonec opravena komplexněji než se prvně uvažovalo. Proběhne oprava všech vrstev vozovky, aby se prodloužila její životnost. Samotná úprava ulice v délce 250 metrů bude hotova v dubnu příštího roku. Ve stejném termínu by mohla být dokončena také Sokolská ulice.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 740

    3 026

    2 618

    350


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí