Přidat na Seznam.cz



Spojnice mezi Pražskou třídou a Koutníkovou ulicí se uzavře / Foto: Panorama Mapy.cz

HRADEC KRÁLOVÉ – V Hradci v pondělí 9. září začíná další velká uzavírka. Důležitá spojnice Pražské třídy a Koutníkovy ulice se na dlouhých osm měsíců uzavře veškerému provozu a odklon čeká také na linky 16 a 16Š. Tentokrát bude uzavírka probíhat v režii Vodovodů a kanalizací Hradec Králové při rekonstrukci kanalizace v ulicích Za Škodovkou a Gogolova.


Stavba bude probíhat v ulici Za Škodovkou přibližně v místech zastávky MHD s názvem Žižkov u náměstí E. F. Buriana.


„Předmětem plnění je rekonstrukce stávajícího kanalizačního řadu v ulici Za Škodovkou, v ulici Gogolova, vybudování nového podchodu kanalizace pod železniční vlečkou a Labským náhonem a dále pak rekonstrukce kanalizace v ulici Zahrádkářská včetně vybudování rozdělovacího objektu. Stavba navazuje na již dokončené zkapacitnění kanalizace v ulici Za Škodovkou (úsek od ul. Pražská po ul. Křížkovského). Celková délka řešeného úseku je 545 metrů,“ uvádí Vodovody a kanalizace Hradec Králové.


Řidiči se tak musí připravit na objízdnou trasu a prodloužení jízdní doby. Objízdná trasa pro automobilovou dopravu povede po Koutníkově ulici ke kruhovému objezdu u ČKD, poté po Náchodské ul. (silnici II/611) až ke kruhovému objezdu v Kuklenách a dále na Pražskou třídu. Objízdná trasa bude vyznačena dopravním značením.


Místo přibližně 1,5 km tak nově řidiči najedou zhruba 7,5 km po objízdné trase, pokud ovšem nebudou hledat alternativní trasy přes Páleneckou či Zelenou ulici. Kvůli nemožnosti průjezdu ul. Za Škodovkou z Pražské třídy se zřejmě zvýší i průjezd křižovatkou Koruna.


Objízdná trasa při rekonstrukci ul. Za Škodovkou


Kvůli rekonstrukci kanalizace se upraví i trasy linek 16 a 16Š. Linka 16 pojede ze zastávky Hlavní nádraží nově přes zastávky Terminál HD (směr Stěžery – nástupiště B1, směr Podzámčí – nástupiště D2), Na Okrouhlíku a Kavák (náhradní zastávka v zálivech u prodejny Koupelny Ptáček). Zrušené zastávky jsou ZVU, Žižkov a Kavák (u ubytovny). Stejnou trasu bude mít i školní linka 16Š.


Předpokládaný konec této osmiměsíční uzavírky a rovněž i výluky MHD je 30. dubna 2025.


Objízdná trasa linek 16 a 16Š / Foto: DPMHK


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU