Přidat na Seznam.cz



Výstava o budoucnosti železnice v Královéhradeckém kraji na hlavním nádraží / Foto: HKCITY

HRADEC KRÁLOVÉ – Až do pátku 27. září lze navštívit výstavu, která představuje investice do rozvoje železniční infrastruktury v Královéhradeckém kraji. Výstava je zdarma a přiblíží návštěvníkům klíčové projekty modernizace konvenční železnice i plány na vysokorychlostní tratě. V sále je i velká obrazovka s videem přestavby hradeckého železničního uzlu, které běží ve smyčce stále dokola.


Pro všechny koho zajímá rozvoj železnice v kraji je výstava výbornou příležitostí dozvědět se více o plánech rozvoje. Výstava je značena v hale hlavního nádraží, je v sále vedle zdejších toalet. V prostorách je dále několik vystavených pláten s popisky a obrázky různých modernizací v kraji.


„Správa železnic ve spolupráci s krajem otevřela na hlavním nádraží výstavu, kde jsou prezentovány i další konkrétní projekty. Například zdvoukolejnění tratě mezi Hradcem Králové a Jaroměří nebo modernizace jednotlivých úseků úseku na severovýchodě kraje vedoucího až na státní hranice. Výstava zároveň dokumentuje i význam nedávno schváleného projektování tzv. Vysokovské spojky, která zkrátí cestu mezi Hradcem a Broumovem, a je zásadním krokem pro zlepšení spojení Praha – Wroclaw,“ uvedl hejtman Martin Červíček.


Výstava bude přístupná na hradeckém nádraží do 27. 9. denně od 14:00 do 18:00 hodin.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU