HRADEC KRÁLOVÉ – V 11 hodin dopoledne proběhlo slavnostní přestřižení pásky nové jídelní zóny v horním patře centra Futurum. Úvodem provázel Lukáš Hejlík, herec a autor Gastromapy, který v průběhu odpoledne přijal pozvání do nově otevřeného asijského bistra Han Food. Na otevření zóny bylo plno, návštěvníky nalákala především akce na oběd zdarma.
Několik hostesek okolo jídelní zóny rozdávalo vouchery v hodnotě 200 Kč do kteréhokoliv podniku v novém food courtu a nově příchozí byli lační. Platnost voucherů je až do 30. listopadu 2022, nemusejí se tak uplatnit okamžitě.
Okolo hostesek bylo rušno, v jedné části kolem slavnostního otevření se utvořil dav a jelikož byla jídelní zóna plná lidí, vypadalo to, jako kdyby hodinu před polednem byla ve Futuru „půlka“ Hradce. Jinak vše ale proběhlo bez problémů, s vouchery se dostalo prakticky na každého.
Svůj koncert odehrál na saxofon Saxofrancis a odpoledne dorazil také Vojtaano.
Food blogger Lukáš Hejlík, který se věnuje Gastromapě a jezdí na inspekce do různých podniků, přijel do Hradce už v předvečer, aby tu něco navštívil.
Stihl tak povečeřet v restauraci Aquarium v Rybově ulici, kde si dal polévku bujabézu, dále grilovanou chobotnici a bramborové krokety, nechyběl ani dezert vanilkové créme brulée. Ráno zavítal posnídat do malšovického podniku Café & Bistro V Pekárně. Večer po dni ve Futuru den zakončil na talkshow Víta Martince v Mooney Café u Velkého náměstí.
Takřka všechny podniky v nové zóně horního patra ve Futuru již mají otevřeno. Jsou zde McDonald’s, Bageterie Boulevard, Sakuras running sushi, Satyam, Pai Thai, Han Food, UGO fresh bar a WraP ‘n Roll, o kousek dále je pak stále Starbucks.
KFC je ještě zavřené, otevře se až 2. prosince.
Na místě po bývalém food courtu v přízemí vznikne místo pro 4 obchodní jednotky.