Přidat na Seznam.cz



Konečně! Vymletý přejezd s vlečkou v Hradci se opravuje

2. října 2024 17:19. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY, DOPRAVA

Technické služby opravují ulici Za Škodovkou s problematickým přejezdem / Foto: TSHK

HRADEC KRÁLOVÉ – Technické služby Hradec Králové po letech úsilí dohodly opravu povrchu v ulici Za Škodovkou se správcem železniční vlečky. Pro řidiče automobilů i autobusů MHD, kteří zde denně projíždějí jde o skvělou zprávu. Na „vymletém“ přejezdu se za léta provozu nashromáždilo množství výtluků, zdobila ho řada záplat, děr a vozidlo zde vždy trochu nadskočilo.


Často to také bylo o hledání vhodné cesty, jelikož se zde výmolů někdy sešlo tolik, že se projetí stávalo mnohdy hodně komplikované.


Podařilo se tak spojit dvě věci takzvaně 2v1. Úsek bude totiž až do příštího jara uzavřený z důvodu, že nedaleko probíhá rekonstrukce kanalizace.


„Nejenom zrádný železniční přejezd, ale také celá vozovka měla značné množství výtluků, které zhoršovaly její průjezdnost. Tento týden proto silničáři zahájili rozsáhlé opravy. Využili také uzavírky ulice z důvodu probíhající rekonstrukce kanalizace společností Vodovody a kanalizace Hradec Králové,“ uvádí Technické služby Hradec Králové.


Ty s technikou vyfrézují téměř tisíc metrů čtverečních asfaltových povrchů. Hlavní část oprav bude za příznivého počasí dokončena už tento pátek. Finální úpravy povrchu jsou naplánovány na další týden.


Po novém povrchu se tak na přejezdu i v jeho okolí bude jezdit o poznání lépe, ale to až na jaře 2025, kdy skončí i oprava kanalizace.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU