Přidat na Seznam.cz



Před hradeckou univerzitou vznikla nová zastávka MHD

2. října 2024 21:38. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY, DOPRAVA

Nová zastávka MHD u vstupu do univerzitního areálu / Foto: ŘSD Královéhradecký

HRADEC KRÁLOVÉ – V pondělí 30. září se otevřela část Hradecké ulice. Průjezd pro automobily je nyní možný od křižovatky u Moravského mostu až po ulici Akademika Heyrovského u rozestavěné křižovatky Mileta. Po zprůjezdnění ulice jsou již viditelné největší změny rekonstrukce Hradecké, kterou zdobí nový asfaltový povrch i ostrůvky přechodů pro chodce, ale hlavně nové zastávky MHD.


Obě zastávky MHD mají nové zálivy a jsou tak již obousměrné. Dosud zde byla pouze jedna směrem do centra, která se posunula o několik desítek metrů k budově speciální základní školy, druhá na protější straně vznikla u vstupu do hlavní budovy UHK vedle nápisu Univerzita Hradec Králové.


Zbývá jen dosadit zastávkové označníky a přístřešky. Kasselské obrubníky jsou součástí zastávek.


Nové zastávky si však na otevření a cestující ještě počkají, neotevřou se dříve než s Miletou. Zejména studenti pak do areálu zdejších škol nebudou muset chodit třeba až od zastávky Zimní stadion, ale dojedou pohodlně až sem.


Tyto zastávky budou obsluhovat nejspíše opět linky 16, 19, 23 a 33. Pakliže časem nenastane nějaká změna v linkovém uspořádání.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU